Česky English Deutsch
Drobečková navigace

Úvod > O nás > Blog 2 > Šéfkuchař Hervé Courtot a spolupráce s Pražskou čokoládou

Šéfkuchař Hervé Courtot a spolupráce s Pražskou čokoládou



Datum konání:
18.5.2016
Datum ukončení:
19.5.2016

 


ŠéfkRecept_Cokoladova_Pena.jpguchař Hervé Courtot a spolupráce s Pražskou čokoládou

 

Ve dnech 12. - 14. května proběhla  prestižní akce Beauty and Golf Tour, jejíž byla Pražská čokoláda partnerem. Účastníci turné mohli ochutnat čokoládové produkty včetně novinky Globuli Carolini. Další lahůdku pro ně ve spolupráci s Pražskou čokoládou připravil pan Hervé Courtot, šéfkuchař proslulé japonské restaurace Nobu, která je součástí dubajského hotelu Atlantis, a jejíž spolumajitelem je držitel Oscara za nejlepší herecký výkon v hlavní roli, Robert de Niro. Byla jí čokoládová pěna originální receptury.

Ti z vás, kteří čokoládovou specialitu šéfkuchaře neochutnali během Beauty and Golf Tour, nemusí zoufat. Hervé Courtot a Pražská čokoláda se rozhodli se s Vámi o jedinečný recept podělit, a vy si ji tak můžete připravit doma.

 

Na přípravu čokoládové pěny potřebujeme :

250 g mléčné čokolády, 200 g hořké čokolády, 25 cl smetany, 3 bílky, 50 g cukru, 1 lžičku čerstvě nastrouhané pomerančové kůry, 1 polívkovou lžíci likéru Grand Marnier

Postup: 

Mléčnou čokoládu společně s hořkou rozpustíme ve vodní lázni, ze smetany si ušleháme šlehačku. Dále ušleháme vaječné bílky, které budeme postupně vmíchávat do rozpuštěné čokolády. Přidáme pomerančovou kůru a likér. 

Čokoládovou pěnu, kterou servírujeme pomocí zdobících sáčků či čajové lžičky co misek,  dáme před podáváním alespoň na hodinu vychladit.  

Dobrou chuť!